Amerikansk kampfly styrter ned for øjnene af Obama

To amerikanske kampfly er torsdag styrtet ned. En pilot er omkommet i forbindelse med de to separate ulykker.

I Colorado Springs måtte piloten på et F-16-fly lade sig skyde ud med katapultsæde, da hans fly af endnu ukendte årsager fik problemer.

Piloten landede sikkert på en mark med sin faldskærm og slap uskadt fra hændelsen.

Flyet havde netop som del af opvisningsenheden Thunderbirds foretaget en såkaldt "overflyvning" i forbindelse med en dimissionsfest på det amerikanske luftvåbens akademi i Colorado Springs.

Kort tid efter skete styrtet. Omkring otte kilometer fra luftbasen Peterson hvor flyet var lettet fra.

Præsident Obama var inviteret som gæstetaler ved afslutningsfesten. Han besøgte ifølge nyhedsbureauet Reuters efterfølgende piloten fra det havarerede fly på Peterson Air Force Base.

Obama udtrykte over for piloten sin lettelse over, at han ikke var kommet alvorligt til skade, siger Josh Earnest, talsmand for Det Hvide Hus.

Nogenlunde samtidig med flystyrtet i Colorado gik det galt for et af det amerikanske søværns fly.

Et F-18-fly fra flådens opvisningseskadrille styrtede ned i Smyrna tæt på musikbyen Nashville i delstaten Tennessee.

Den amerikanske flåde har officielt bekræftet oplysninger i flere amerikanske medier, om at piloten på flyet omkom i styrtet. Angiveligt nåede piloten ikke at udløse sit katapultsæde.

Flyet var en del af eskadrillen Blue Angels, der netop var gået i luften for at øve sig forud for et opvisningsshow i weekenden, da det gik galt for en af eliteenhedens piloter.

- Det lød som en bil, der hamrede ind i mit hus, siger Jennifer Elliott, der havde set kampflyene øve sig, inden hun gik tilbage til sit hus.

Et andet øjenvidne fortæller, at hun først troede, at F-18-flyet var i gang med en manøvre.

- I stedet så jeg denne her enorme orange eksplosion, beretter Rebecca Durand til en Tennessee-avis ifølge nyhedsbureauet AP.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip