Amerikansk kvinde dræbt på Syriens slagmark

Nicole Mansfields tante fra delstaten Michigan fik overbragt beskeden torsdag eftermiddag.

»Jeg er bare helt knust. Hun kæmpede tilsyneladende på oprørernes side,« siger tanten, Monica Mansfield Speelman, der ikke har fået nogen detaljerede oplysninger om, hvordan niecen blev dræbt.

Tanten fortæller til Reuters, at Nicole Mansfield, der var enlig mor til en 18-årig datter, konverterede til islam for cirka fem år siden, men hun ved ikke, hvornår og hvordan hun er kommet ind i Syrien.

»Jeg havde ikke troet, at hun ville synke så lavt og rejse derover og forsøge at skade nogen,« siger Monica Mansfield Speelman.

Den dræbte kvindes bedstemor, Carole Mansfield, siger ifølge New York Times, at barnebarnet »havde et hjerte af guld«.

»Men jeg tror, at hun kan være blevet hjernevasket,« siger hun.

FBI vil hverken be- eller afkræfte, at Nicole Mansfield er blevet dræbt i Syrien, men en anonym kilde i det amerikanske udenrigsministerium siger til Reuters, at man samarbejder tæt med Tjekkiets mission i Syrien om at få mere information om sagen.

Den amerikanske kvinde blev ifølge overvågningsenheden Syrian Observatory for Human Rights dræbt i den nordvestlige Idlib provins nær den tyrkiske grænse. Det samme gjorde yderligere to vesterlændinge, herunder en britisk mand.

»De tre blev dræbt under et bagholdsangreb i Idlib-regionen,« siger Rami Abdel Rahman, der er direktør i Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

De tre havde tilsyneladende taget billeder af militære stillinger på vejen mellem Harims, nær grænsen til Tyrkiet, og byen Idlib længere sydpå, da regeringstropper angreb dem, siger han.

Dagens Gossip