Amerikansk milliardinvestering i grøn motorteknologi

Fredag blev det klart, at den amerikanske bilindustri er parat til at bakke myndighedernes slagplan op, og dermed ser det ud til, at et nyt nationalt forskningscenter vil blive en realitet. Budgettet lyder indtil videre på en milliard dollar, og pengene kommer fra såvel statens som bilproducenternes lommer. Det skriver avisen The Guardian.

Milliarden er dog ikke helt finansieret endnu, men bilindustrien har nikket til en principaftale og melder sig klart til at sætte penge i det indledende arbejde, der skal tilrettelægge projektet. Når centret bliver til virkelighed, er planen, at industrien skal matche statens investering i centret dollar for dollar.

Centeret kommer til at hedde » Advanced Propulsion Centre«, og målet er at udvikle en lavemissions teknologi, der kan erstatte både diesel- og benzinmotorer. Derudover er der dog ikke så mange håndfaste planer. Hverken om, hvor centret skal ligge og hvordan det skal opbygges.

Miljøhensyn er naturligvis en af drivkrafterne i planerne, men der er også andre og mere jordnære årsager. Én af de tungest vejende er, at den amerikanske regering gerne vil holde hånden under den del af bilindustrien, der producerer motorer. Den menes i dag at beskæftige 30.000 mennesker, og de job vil regeringen gerne sikre bliver i USA også i fremtiden.

Og det er ikke for sent at komme i gang. Bilindustrien forudser selv, at traditionelle benzin- og dieselmotorer vil være fortid allerede i 2040, skriver The Guardian.

Dagens Gossip