Amerikansk terrorfrygt stiger efter Boston-bomber

Halvdelen af de adspurgte amerikanere svarer således i en Gallup-måling, der blev offentliggjort fredag på Gallup.com, at de frygter endnu et terrorangreb inden for de kommende uger.

Det er en stigning fra 38 procent i august 2011 og en af de højeste målinger i de seneste år.

Ifølge Gallup er det særligt de to bomber, der eksploderede under et maratonløb i Boston i sidste uge, der er årsag til stigningen.

Bomberne, der kostede tre personer livet, mens flere end 100 personer blev såret, udløste en intensiv jagt på de mistænkte bombemænd. Jagten resulterede i, at en af de formodede gerningsmænd blev dræbt, mens den anden blev taget til fange af politiet, efter han havde søgt tilflugt i en båd.

Også det brev, der indeholdt giftstoffet ricin, og som blev sendt til præsident Barack Obama, kædes sammen med den øgede frygt for et terrorangreb.

12 procent siger i målingen, at det er meget sandsynligt, at USA vil blive ramt af et terrorangreb inden for de kommende uger, mens 39 procent mener, det er sandsynligt. Omvendt siger 34 procent af de adspurgte, at det ikke er særligt sandsynligt og 12 procent, at det er meget usandsynligt.

BNB

Dagens Gossip