Amerikanske aktier åbner med optur efter dramatiske dage

Efter dramatiske dage med voldsomme tab på verdens børser åbner det amerikanske aktiemarked tirsdag med en pæn stigning - helt som ventet.

Dermed følger Wall Street samme mønster som de europæiske børser, efter at Kina har sænket renten.

Mandag faldt de tre toneangivende amerikanske aktieindeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - med mellem 3,6 og 3,9 procent efter fornyet usikkerhed om den kinesiske økonomi.

Men tirsdag sænkede Kina renten og kravene til bankernes reserver, hvilket straks kunne aflæses på de europæiske børser, da de åbnede senere på dagen.

Det samme er sket på Wall Street.

Efter omkring fem minutters handel steg de tre ledende amerikanske indeks med mellem 2,2 og 3,1 procent.

Dermed er noget af det tabte fra mandag hentet ind, men der er stadig store efterslæb fra de tunge fald i sidste uge.

Nogle af de aktier, der for alvor fik klø over de seneste dages storudsalg på aktiemarkederne, er teknologigiganten Apple og streamingtjenesten Netflix.

De to aktier ligger efter fem dages kraftig tilbagegang fra start tirsdag til stigninger på henholdsvis 5,2 procent og 8,6 procent.

Også Facebook har været i kraftig modvind de seneste dage. Den aktie ligger i den tidlige handel 4,6 procent højere.

Mest af alle springer biotekselskabet Acorda Therapeutics, der løftes med hele 18,9 procent fra åbningen, efter at selskabet har fået opbakning fra de amerikanske patentmyndigheder i en sag, hvor to af Acordas patenter på sklerosemidlet Ampyra var blevet udfordret.

/ritzau/

Dagens Gossip