Amerikanske aktier faldt lige før målstregen

Efter en dag med stigninger faldt de amerikanske aktier alligevel ved målstregen.

Det ledende S&P 500-indeks fik således et tab på 1,34 procent, og også Dow Jones og Nasdaq faldt med henholdsvis 1,3 procent og 0,4 procent, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det startede ellers godt for de amerikanske aktier, der reagerede positivt på, at Kina tirsdag annoncerede en sænkning af de ledende renter og af reservekravene til landets banker.

Men kort før lukketid faldt de amerikanske aktier voldsomt med et samlet fald i de store indeks på over én procent.

Dermed får det amerikanske aktiemarked ikke mulighed for at slikke sårene, efter det ledende S & P 500-indeks mandag faldt med hele -3,93 procent.

- Nerverne er tyndslidte efter gårsdagens begivenheder, siger Bill Lynch, investeringsdirektør i Hinsdale Associates til AFP.

Tirsdagens fald på det amerikanske marked går imod børserne i både London og Danmark, der opnåede endagsstigninger på omkring tre procent ved lukketid tirsdag.

De voldsomme udsving på det globale aktiemarkeder de sidste dage, skal ses i lyset af flere tegn på en usikker økonomi i Kina.

Kinesiske myndigheder har for få uger siden devalueret Kinas valuta, yuan, og selvom der kun var tale om en relativt lille svækkelse, startede det en bølge af devalueringer i Asien.

Siden har aktiemarkederne været usikre på det kinesiske marked, og efter voldsomme fald på det kinesiske marked mandag spredte panikken sig til resten af verden.

Tirsdagens sænkning af renten er endnu en indgriben fra de kinesiske myndigheders side for at forsøge at stabilisere de urolige finansielle markeder.

/ritzau/

Dagens Gossip