Amerikanske betjente vil boykotte Beyoncé

Da Beyoncé optrådte til dette års Super Bowl med sin nye single "Formation", sendte hun "antipoliti-beskeder", der inspirerede til drab på politibetjente.

De vilde anklager kommer fra amerikanske politiforbund, der føler sig stødte over superstjernens optræden, hvor mange af danserne var klædt ud som medlemmer af den militante gruppe Black Panthers. Det skriver CNN.

Musikvideoen til "Formation" er også fyldt med referencer til debatten om politivold mod sorte. En sort dreng danser blandt andet foran en række kampklædte betjente, før teksten "stop med at skyde os" dukker op i graffiti på en væg.

Flere amerikanske politiforbund opfordrer derfor dets medlemmer til at boykotte Beyoncé. Det vil sige, at betjentene ikke vil arbejde som sikkerhedsfolk under superstjernens koncerter, men de understreger, at de ellers vil overholde deres forpligtelse til at hjælpe hende, hvis hendes sikkerhed er truet.

Den nationale sammenslutning af politiorganisationer, der ifølge deres hjemmeside repræsenterer mere end 241.000 amerikanske politibetjente, er en af de organisationer, der ikke holder igen med kritikken.

- Hvorfor ville en gruppe arbejdende mænd og kvinder støtte en rig berømthed, der åbent glorificerer mordere? Hvorfor ville nogen gøre det? siger gruppens administrerende direktør, Bill Johnson.

I den seneste uge er fire betjente blevet dræbt, og ifølge gruppen the National Sheriffs Organisation går der en direkte linje fra Beyoncés "antipoliti-underholdning" til drabene.

"Single Ladies"-sangeren får dog også opbakning. Gruppen Stop Mass Incarceration Network har blandt andet forsvaret hendes ret til at italesætte politivold uden at blive mødt af et så voldsomt modsvar.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip