Amerikanske fly bomber ekstremistleder i Somalia

Skrevet af admin

02/04/2016

Mest læste i dag

Det amerikanske militær har gennemført et luftangreb i Somalia for at få ram på det højtstående al-Shabaab-medlem Hassan Ali Dhoore. Det oplyser Pentagon ifølge AFP.

Dhoore planlagde angiveligt en række angreb mod amerikanere i Somalias hovedstad, Mogadishu.

Flere amerikanske og britiske medier citerer anonyme kilder fra det amerikanske forsvarsministerium for at sige, at Hassan Ali Dhoore er død, men det har Pentagon endnu ikke selv bekræftet.

Dog lyder det fra ministeriet i USA, at et angreb har fundet sted.

- I samarbejde med Somalias regering gennemførte det amerikanske militær torsdag et luftangreb i Somalia mod Hassan Ali Dhoore, en lederskikkelse i al-Shabaab, siger Peter Cook, talsmand for Pentagon.

- Dhoore har været en del af planlægningen og udførslen af en række angreb, der har betydet, at mindst tre amerikanske statsborgere er døde, siger Peter Cook.

Han tilføjer, at Dhoore spillede en afgørende rolle i angrebene i Mogadishus lufthavn i december 2014, hvor adskillige soldater og en amerikansk statsborger blev dræbt.

Dhoore er angiveligt en del af al-Shabaabs sikkerheds- og efterretningstjeneste, oplyser Pentagon.

Angrebet mod Dhoore følger i kølvandet på et amerikansk luftangreb mod en al-Shabaab-træningslejr, hvor flere end 150 militante blev dræbt. Ifølge Pentagon var soldaterne i gang med at forberede et "storstilet" angreb.

På det seneste har al-Shabaab taget skylden for en række angreb i Somalia, deriblandt bombningen af en travl restaurant i den somaliske by Baidoa i februar.

/ritzau/AFP