Amerikanske fly gør klar til at lette mod Cuba

Skrevet af admin

10/06/2016

Mest læste i dag

Seks amerikanske flyselskaber ventes at indlede flyvninger fra USA til Cuba til efteråret, efter USA's transportministerium fredag har godkendt ruter fra fem amerikanske byer til Cuba.

Flyselskaberne vil få lov at flyve op mod ti daglige returflyvninger hver, oplyser ministeriet.

USA og Cuba underskrev tidligere på året en aftale om, at ruteflyvninger vil blive genoptaget for første gang i flere årtier.

Aftalen åbner mulighed for 20 daglige returflyvninger til den cubanske hovedstad, Havana, men de amerikanske selskaber har søgt om næsten 60 flyvninger per dag.

Senere på sommeren vil transportministeriet tage stilling til, hvem der får lov at flyve til Havana, og hvilke selskaber der får tilladelse til at flyve til andre destinationer i Cuba.

De seks selskaber, der snart kan flyve passagerer til Cuba, er American Airlines Group Inc, Frontier Airlines, JetBlue Airways Corp, Silver Airways, Southwest Airlines Co og Sun Country Airlines.

De får lov at flyve fra Miami, Fort Lauderdale, Chicago, Philadelphia og Minneapolis.

Det er endnu et skridt i normaliseringen af forholdet mellem de to lande, efter den amerikanske præsident, Barack Obama, og hans cubanske kollega, Raoul Castro, i december 2014 erklærede, at de to lande ville begynde at genetablere den diplomatiske kontakt.

Siden da har USA åbnet en ambassade på øen og lempet på nogle af de økonomiske sanktioner mod Cuba.

/ritzau/Reuters