Amerikanske muslimer frygter hævnangreb efter skyderi

Medlemmer af muslimske og arabiske samfund i USA frygter en modreaktion efter oplysninger om, at det højst sandsynligt var et muslimsk ægtepar, der skød og dræbte 14 mennesker under en personalefest i Californien onsdag.

- Der er uden tvivl en frygt for, at der kan komme en modreaktion. Det er den virkelighed, vi lever i, siger Abed Ayoub, der er juridisk og politisk direktør i den Amerikansk-arabiske Komité for Anti-diskrimination, ifølge AFP.

Komitéen vil derfor fredag mødes med embedsmænd fra U.S. Department of Homeland Security, der varetager landets nationale sikkerhed, og vurdere sikkerhedsforanstaltningerne efter angrebet.

- Vi er nødt til at tage vores forbehold set i lyset af det, der skete i Paris for et par uger siden, siger han med henvisning til skudangrebet mod den franske hovedstad 13. november, hvor 130 mennesker blev dræbt, og som den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat (IS) har taget skylden for.

Flere amerikanske medier har berettet, at Syed Farook, en af de mistænkte gerningsmænd bag onsdagens angreb, var blevet radikaliseret, ligesom han skulle have haft kontakt med kendte terrormistænkte i udlandet.

Det har imamen i den lokale moské i San Bernardino, som Syed Farook gik i, dog afvist.

Ifølge imamen Mahmood Nadvi modtog moskéen allerede få timer efter angrebet truende beskeder. Han har derfor bedt det lokale politi om at yde ekstra sikkerhed foran moskéen under fredagsbønnen.

28-årige Syed Farook og hans kone, 27-årige Tashfeen Malik, åbnede onsdag ild under en julefest på et handicapcenter i San Bernadino. Her affyrede de ifølge politiet flere end 75 skud og dræbte 14 mennesker og sårede yderligere 17.

Parret blev efterfølgende dræbt af politiet under en biljagt.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip