Amerikanske myndigheder godkender dansk kræftmiddel

Det danske biotekselskab Genmab, der er specialiseret i at udvikle lægemidler mod kræft, har fået godkendt lægemidlet Darzalex hos de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA).

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse mandag aften.

Darzalex er baseret på stoffet daratumumab, og det er et lægemiddel mod knoglekræft (myelomatose) målrettet patienter, der har været igennem flere forgæves behandlinger.

Myelomatose er en uhelbredelig blodcancerform, der starter i knoglemarven, og i USA er det den tredjehyppigste form for blodcancer.

Mens Darzalex i første omgang kun er godkendt til patienter, der har været igennem mindst tre tidligere behandlingsforsøg, arbejder Genmab og partneren Janssen på også at få midlet godkendt som såkaldt førstelinjebehandling.

Som konsekvens af godkendelsen hæver Genmab sine forventninger til regnskabsåret 2015. Selskabet, der er noteret på børsen i København, venter nu en omsætning på 1020-1100 millioner kroner, hvilket er 300 millioner kroner mere end den hidtidige prognose.

Driftsoverskuddet ventes at blive 625-700 millioner kroner mod tidligere forudset 325-400 millioner kroner.

Det skyldes, at Genmab får en kontant milepælsbetaling fra sin samarbejdspartner som belønning for, at godkendelsen er kommet igennem.

Genmabs aktiekurs var 744 kroner, da børsen lukkede mandag.

/ritzau/

Dagens Gossip