Amerikanske soldater skal uddanne ukrainere til krig

Skrevet af admin

17/04/2015

Dagens topnyheder

Omkring 300 amerikanske faldskærmstropper er i denne uge landet i Ukraine for at træne den ukrainske hær, der kæmper mod de prorussiske separatister i øst.

De amerikanske soldater ankom tirsdag og onsdag i det vestlige Ukraine, hvor de skal tilbringe de kommende seks måneders med at uddanne tre ukrainske bataljoner, lyder det i en erklæring fra det amerikanske militær.

- Vi vil gennemføre undervisning i krigsførelse samt uddannelse i at opretholde og øge professionalismen, siger den amerikanske major Jose Mendez.

Ankomsten ventes at genere og provokere Rusland, der beskylder USA for at støtte de demonstrationer, der sidste år resulterede i, at Ukraines prorussiske præsident Viktor Janukovitj flygtede ud af landet.

Omvendt insisterer Vesten på, at Rusland holder konflikten i Ukraine i kog ved at bevæbne de prorussiske separatister, der kontrollerer dele af det østlige Ukraine.

Rusland nægter dog sådanne beskyldninger og afviser desuden pure at have soldater i Ukraine, hvilket meget ellers tyder på.

På trods af en aftale om våbenhvile fra februar fortsætter kampene mellem separatisterne og de ukrainske soldater.

Indtil videre har konflikten kostet flere and 6000 liv, vurderer FN.

/ritzau/AFP