Ammitzbøll: Regeringen griner danskerne direkte op i ansigtet

Sådan lyder spådommen fra Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA), der retter skytset mod SFs politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), i forbindelse med SFerens ordførertale til Folketingets åbning.

»Der har ikke været noget vækst i den periode, hvor regeringen har haft magten. Arbejdsløsheden er nogenlunde konstant i den periode, og alligevel står man og bryster sig af, at man gør noget ved vækst og beskæftigelse. Undskyld mig, men det er sådan set at grine befolkningen direkte op i ansigtet,« siger Simon Emil Ammitzbøll og fortsætter:

»Hvis man fortsætter, som man gør nu, bliver Danmark fattigere. Vi bliver det fattigste land i Nordvesteuropa, og vi bliver overhalet af flere asiatiske lande,« siger han.

Fra sin plads i salen kalder Ammitzbøll desuden SF for et »forbrugsparti«, der bør fokusere mere på indtjeningen i Danmark.

SFs politiske ordfører deler ikke udlægningen fra Ammitzbøll.

»Sandheden er, at arbejdsløsheden går i den rigtige retning, Sandheden er, at de seneste måneder er arbejdsløsheden gået ned. Sandheden er, at regeringen i foråret tog initiativ til en vækstpakke på 90 milliarder kroner, som netop har til opgave at sætte gang i hjulene i Danmark, og så er sandheden også, at der er har været international krise,« siger Jonas Dahl og peger på, regeringens politik ser ud til at bære frugt.

»Noget tyder faktisk på, at regeringens politik har virket. Noget tyder faktisk på, at der er en lille smule lys for enden af tunnelen, så der understreger, at regeringen måske har fat i den lange ende,« siger han.

Dagens Gossip