Amnesty og DBU samarbejder om menneskerettigheder

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Amnesty International har indgået et samarbejde, der skal ruste DBU til at arbejde med menneskerettigheder i det internationale arbejde.

Aftalen indebærer rådgivning, udveksling af viden og samarbejde om at sætte menneskerettigheder på den internationale dagsorden.

Både spillere, ledere og trænere i DBU vil modtage briefinger fra Amnesty International om menneskerettigheder i værtslandene forud for fodboldkampe og turneringer i udlandet.

Hvis der er kritisable forhold, vil DBU bringe sagerne op over for værtslandenes fodboldorganisationer samt i andre sammenhænge.

- DBU vil arbejde for, at respekt for menneskerettigheder indgår som et væsentligt kriterium i udvælgelsen af værtslande, står der blandt andet i aftalen.

Den er indgået på et tidspunkt, hvor den internationale fodboldverden er ramt af beskyldninger om bestikkelse og korruption på højeste niveau i Fifas eksekutivkomité.

Samtidig er der løbende debat om, hvorvidt de fremtidige VM-værtslande hos Rusland og Qatar gør nok for at overholde menneskerettighederne.

Og til februar vælges en ny præsident for Fifa til et valg, hvor DBU arbejder for at sætte transparens og etik på dagsordnen.

I det arbejde vil samarbejdet med Amnesty være af stor betydning, vurderer Jesper Møller, formand for DBU.

- Fodbolden kan måske ikke løse alle verdens problemer, men vi skal bruge den til at sætte et positivt aftryk, hvor vi kan.

- Vi sætter menneskerettighederne i fokus, hvad end det drejer sig om en slutrunde, venskabskamp eller en træningslejr for vores landshold i udlandet.

- I det arbejde vil vi gøre brug af den store viden og erfaring hos Amnesty International, siger Jesper Møller til unionens hjemmeside.

Hos Amnesty ser vicegeneralsekretær Trine Christensen frem til samarbejdet.

- Vi håber, at vi sammen med DBU og andre landes fodboldforbund kan skubbe på for reformer, så fodbolden bliver bannerfører for menneskerettigheder ved kommende slutrunder.

- På den måde kan DBU og fodbolden være med til at skabe positive forandringer for millioner af mennesker, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip