Amnesty: Politi i Rio har måske dræbt 1500 på fem år

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International siger i en ny rapport, at Brasiliens militærpoliti har været skyld i over 1500 dødsfald i storbyen Rio de Janeiro i de seneste fem år.

Amnesty siger ifølge BBC, at organisationen har fundet beviser for ulovlige drab på personer, som havde overgivet sig eller var blevet såret af politiet.

Der har ikke været nogen officielle reaktioner fra militærpolitiet på beskyldningerne i rapporten "Du dræbte min søn".

Politiets fagforening siger, at antallet af dræbte politifolk også er ret højt. I Rio de Janeiro alene blev 114 politifolk dræbt i 2014, viser tal fra politifagforeningen Sindpol.

Brasilianske politifolk er tidligere blevet anklaget for at være for hurtige på aftrækkeren.

Betjentene siger selv, at de handler i selvforsvar. Politiet kommer ofte under beskydning i byens fattige kvarterer, favelaerne.

Rapporten fra Amnesty kommer et år før, Rio skal være værtsby for De Olympiske Lege.

Hovedparten af de dræbte er unge mennesker. I 2012 var flere end 50 procent af ofrene mellem 15 og 29 år. 77 procent var sorte, viser rapporten.

Menneskerettighedsorganisationen peger på, at politidrab sjældent efterforskes, og at de skyldige ikke altid bliver retsforfulgt.

Rapporten anbefaler, at man retter op på den praksis og indleder undersøgelser af alle drab.

Anklagemyndigheden i byen siger imidlertid til BBC Brasil, at 587 politibetjente i perioden 2010 til 2015 har været anklaget og retsforfulgt.

/ritzau/

Dagens Gossip