Amnesty: Tyskland må sætte ind mod bølge af hadforbrydelser

Skrevet af admin

09/06/2016

Dagens topnyheder

Tyskland gør ikke tilstrækkeligt for at sætte ind mod den markante stigning i antallet af hadforbrydelser i landet.

Det siger menneskeretsorganisationen Amnesty International i en rapport torsdag.

I de seneste to år er der sket en markant stigning i antallet af hadforbrydelser mod asylcentre, asylansøgere og mod etniske og religiøse minoriteter i Tyskland.

Hvor der i 2013 blev anmeldt i alt 63 forbrydelser mod asylcentre, steg antallet i 2015 til 1031, viser Amnestys rapport. Det er en stigning på mere end 1600 procent.

I samme periode steg antallet af racistisk motiverede forbrydelser mod etniske og religiøse minoriteter med 87 procent, fra 693 forbrydelser i 2013 til 1295 sidste år.

- Stigningen i hadforbrydelser gør, at Tyskland er nødt til at adressere de allerede eksisterende og veldokumenterede mangler i myndighedernes håndtering af racistisk vold, siger Marco Perolini, Amnestys EU-researcher.

Amnesty kritiserer i samme ombæring de tyske myndigheder for ikke at have lært tilstrækkeligt af de sager, hvor nynazistiske gruppe i sidste årti angreb flere asylcentre.

Også dengang fik tysk politi kritik for ikke i tilstrækkelig grad at efterforske angrebene som hadforbrydelser med racistisk motiv.

Tysklands justitsminister, Heiko Maas, skriver i et kommentar til nyhedsbureauet Reuters, at hans ministerium nu vil se nærmere på rapporten fra Amnesty og vurdere, om der er behov for at skride til handling.

- En ting er helt klart. En retsstat kan aldrig acceptere racistisk vold. Vi må gøre alt, hvad vi kan for hurtigt at fange gerningsmændene og straffe dem strengt, siger ministeren.

I 2015 kom der flere end 1,1 millioner asylansøgere til Tyskland.

Den store stigning i antallet af flygtninge og migranter og myndighedernes kaotiske håndtering af flygtningekrisen har pustet til fremmedhadet og medført en række ildspåsættelser og andre forbrydelser mod asylcentre i Tyskland.

/ritzau/