Amputeret ishockeylandshold slås om få VM-billetter

Det er et temmelig afbudsramt ishockeylandshold, landstræner Jan Karlsson i denne uge tager med til en firenationersturnering i Norge.

Men selv om han blot har to samlinger inden forårets VM-træningslejr til at arbejde med sit hold, accepterer Karlsson, at en lang række af landsholdets største profiler har valgt turneringen i Norge fra.

Han slår fast, at han allerede har størstedelen af det hold på plads, der skal spille VM til maj, og derfor behøver spillerne ikke gøre sig yderligere fortjent til en plads på VM-holdet.

- Man må se lidt på deres program, og hvilken liga, de spiller i. De drenge har intet at bevise for mig sportsligt. I stedet er de lidt mere friske, når de kommer og spiller VM. Det er sådan, jeg ser på det, siger Jan Karlsson.

Jokerit-stjernen Peter Regin er en af de spillere, der har fravalgt landsholdsturen og i stedet valgt at bruge friugen på træning i sin klub i Helsinki.

Regin har ikke spillet på landsholdet i fem et halvt år og har aldrig arbejdet sammen med Jan Karlsson, men svenskeren lover alligevel en central plads på VM-holdet til den tidligere NHL-spiller.

- Spillere af den kaliber skal spille VM. Det er der ingen tvivl om. Jeg har set Peter spille både live og på tv, og jeg har været i Finland for at tale med ham.

- Det er intet problem for Peter at spille på landsholdet. Han og de andre danskere i Jokerit er virkelig sultne efter VM, siger Jan Karlsson.

Også klubkammeraten Philip Larsen har meldt fra. Det samme har landsholdsprofiler som Stefan Lassen, Morten Madsen, Julian Jakobsen, Mads Christensen, Nichlas Hardt og Frederik Storm foruden alle spillerne fra nordamerikanske klubber.

I stedet skal en flok mere upåagtede spillere forsøge at kæmpe sig ind på de ganske få pladser, der vil være åbne til VM.

- Jeg betragter turneringen som en god mulighed for andre spillere til at vise sig frem.

- Ser man på sidste år, kom Nicolas B. Jensen og Mathias Bau Hansen med til VM på baggrund af gode præstationer i disse samlinger, og i mine øjne er det et meget interessant hold, siger Jan Karlsson.

Der er 11 spillere fra den hjemlige liga med på turen til Norge. De bliver anført af den hjemvendte kaptajn Morten Green, der nu spiller for Rungsted.

Derudover er de to KHL-spillere Patrick Bjorkstrand og Jesper B. Jensen sammen med Oliver Lauridsen fra den svenske topklub Frölunda de mest prominente navne i truppen.

Danmark møder Frankrig 5. november. Dagen efter gælder det Ungarn, inden danskerne slutter af mod arvefjenderne Norge 7. november. Alle kampe bliver spillet i Stavanger.

/ritzau/

Dagens Gossip