Amy-sagen: Næstved Kommune tager ny snak med den 11-årige pige

Den 11-årige Amy. Foto fra Facebook.

Næstved Kommune oplyser nu, at man vil tage en ny snak med den 11-årige pige Amy, som kommunen tvangfjernede fra sine plejeforældre forleden.

Hele episoden blev filmet og lagt på nettet, og det skdig abte stor utilfredshed med kommunens håndtering.

Blandt andre Børns Vilkår mener det skete med unødvenmagt, og man meldte derfor sagen til kommunen.

Og nu vil Næstved Kommune så ind i en ny dialog med den 11-årige Amy, der selv har henvendt sig igen.

Dialogen sker i en samtale, der finder sted meget snart.

- Vi har haft en række børnesamtaler med Amy inden for det sidste år, og vi vil meget gerne have en mere – ja vi tager alle de samtaler, der er nødvendige, så vi fastholder og udvikler kontakten, siger Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune Per B. Christensen.

Søren Dysted, der er formand for Børneudvalget bakker op.

- Konkrete løsninger eller beslutninger, kan vi dog først træffe, når VISO er kommet med deres vurdering og anbefaling. VISO er Socialstyrelsens nationale Videns- og Specialrådgivningsorganisation, som vi har bedt om at være uvildig rådgiver.

- Vi håber, at de hurtigt finder frem til en anbefaling, som vi kan træffe en beslutning på baggrund af. I komplekse børnesager som denne er der sjældent nemme løsninger. Vi afviser ikke, at vi kan have begået fejl og kunne have håndteret sagen anderledes. Vi gør vores yderste for, sammen med VISO, at sikre det bedste videre forløb for Amy, siger han.

- Lad mig understrege, at vores udgangspunkt hele tiden har været og er, at vi ønsker at gøre det bedste for Amy. Jeg ved, at det ud fra fremstillingerne i medierne kan være svært at forstå. Men vi er bundet af tavshedspligt. Og kan derfor ikke gå åbent ud med en beskrivelse af børn og unges vanskeligheder og alle de aspekter der er, siger Søren Dysted.

Dagens Gossip