Amy-sagen: Politiet dropper sag om voldsom tvangsfjernelse

Det er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der nu oplyser, at man har besluttet at indstille efterforskningen i sagen.

Den 11-årige pige Amy blev tvangsfjernet den 8. marts 2012, og selve tvangsfjernelsen foregik så voldsomt, at blandt andet Børns Vilkår meldte Næstved Kommune til politiet.

Sagen fik navnet Amy-sagen, og blev meget omtalt i medierne, da kommunen ville flytte den 11-årige Amy væk fra hendes plejeforældre.

- Baggrunden for beslutningen er, at der ikke er en rimelig formodning for, at der er begået strafbare lovovertrædelser. Afgørelserne er sendt til de pågældende anmeldere i sagerne. Anmelderne har fire uger til at overveje, hvorvidt afgørelsen skal påklages til Statsadvokaten i København, oplyser chefanklager Henriette Rosenborg fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi i dag.

- Vi har gennemgået alt materiale i sagen, og alle anmeldelser er blevet behandlet. Men vi har altså ikke fundet beviser for, at Næstved Kommune har begået noget strafbart, siger hun til Dagens.dk.

Der blev indgivet mere end én anmeldelse i Amy-sagen, men Henriette Rosenborg vil ikke sætte tal på hvor mange.

Den voldsomme video, der har indgået i sagsbehandlingen, kan du i øvrigt se - men vi skal advare mod voldsomme scener:

Dagens Gossip