Anaheim og Andersen avancerer til NHL-semifinale

11/05/2015

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen og hans Anaheim Ducks er klar til Western Conference-finalen - som også er NHL's semifinale efter sejr over Calgary mandag morgen.

Hjemme i Honda Center i Anaheim måtte holdet fra Californien kæmpe hårdt for en sejr på 3-2 i overtid. Dermed vandt Anaheim samlet med 4-1 i kampe.

Frederik Andersen havde fået genvalg i Anaheims mål, som han har vogtet i samtlige slutspilskampe i denne sæson, og han måtte ellers to gange konstatere, at Calgary kom foran. Gæsterne førte både 1-0 og 2-1, men Anaheim bombarderede Calgarys mål.

Anaheim vandt skudstatistikken med 47-19.

Calgarys mål til 1-0 kom i en situation, hvor hjemmeholdet havde en spiller i straffeboksen, og Frederik Andersen var uden skyld i scoringen.

Det var han også, da Calgary kom foran 2-1 i anden periode.

Heldigvis for Anaheims fans, gav hjemmeholdets store pres på Calgary gevinst. Udligningen til 2-2 kom kort inde i tredje periode.

Så var det passende, at superstjernen Corey Perry, som ellers havde forladt kampen med en skade i anden periode, kunne afgøre kampen efter mere end to minutters overtid med sin scoring til 3-2.

Anaheim skal møde Chicago Blackhawks i Western Conference-finalen.

Den danske forward Lars Eller lever også endnu i NHL-slutspillet. Han og Montreal Canadiens er bagud 2-3 i kampe mod Tampa Bay.