Analyse: Morten Bødskov er færdig som minister

Skal man tro Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, chefredaktører for Den Korte Avis. så ser det særdeles sort ud for justitsminister Morten Bødskov (S).

Det er kommet frem, at Folketingets Retsudvalg blev vildledt i forbindelse med udvalgets besøg på Christiania i februar 2012.

Først forklarede Bødskov, at besøget blev udskudt efter en sikkerhedsvurdering fra Politiet Efterretningstjenste i forbindelse med Pia Kjærsgaards deltagelse, hvor PET altså mente der var en trusselssituation.

Han har indrømmet, at han vendte sagen med SFeren Anne Baastrup, der på det tidspunkt var formanden for Retsudvalget.

Medlemmerne af udvalget fik dog ikke forklaringen om sikkerhedstruslen, men derimod en undskyldning om, at politidirektøren i København ikke kunne den pågældende dag.

Dermed fejlinformerede udvalgets formand helt bevidst udvalget, tilsyneladende i fuld forståelse med Morten Bødskov, skriver Den Korte Avis i dag.

Og det får Karen Jespersen og Ralf Pittelkow.til, at erklære Morten Bødskov færdig som justitsminister.

- Forløbet omkring det aflyste besøg er endnu et bidrag til, at Morten Bødskovs troværdighed i denne sag smuldrer. I en sådan grad, at han ser ud til at være færdig som justitsminister, mener de

Den 16. december skal Bødskov udtale sig under ministeransvar i forbindelse med et samråd i Retsudvalget.

- Skulle det vise sig, at han faktisk var bekendt med, at PET på en eller anden måde havde hentet oplysninger om Kjærsgaards planer bag hendes ryg, må han selvfølgelig gå af. Skulle der blive skabt alvorlig tvivl om den sikkerhedstrussel, der er brugt som begrundelse for besøgets aflysning, kan Bødskov heller ikke blive siddende, mener de

Han vurderer, at dette ikke kun er et spørgsmål om ministeransvar, men også om de politiske realiteter.

- Selv hvis der ikke findes noget fældende bevis mod Bødskov, risikerer Helle Thorning, at han fra nu af vil være en endnu større belastning hos vælgerne, end han var i forvejen.

- Samtidig vil hans forhold til den borgerlige opposition og til Enhedslisten sandsynligvis være så elendigt, at han får store problemer med at operere politisk. Morten Bødskov kan ikke holde. Han er færdig som justitsminister, lyder vurderingen fra Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, chefredaktører for Den Korte Avis., og du kan læse hele deres analyse her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip