Analytiker: Aftale sikrer Vestas' fremtid

Det nye partnerskab mellem Vestas og Mitsubishi er godt nyt for den danske vindmøllegigant. Det mener senioranalytiker Jacob Pedersen Sydbank. »Det øger sandsynligheden for kommerciel succes med V164-møllen, fordi man nu har Mitsubishi inde som som kapitalstærk aktør,« siger han.

Og han mener ikke, at det vil blive et problem af Vestas afgiver noget af magten.

»Rent kommercielt skal vi holde det her oppe imod, hvor mange møller Vestas ville have solgt, hvis de havde stået alene med denne her V164-mølle. Det, at man får en meget kapitalstærk  spiller ind, er alt andet lige med til at forøge sandsynligheden for succes. Det bliver kæmpe store projekter, hvor kunderne ikke et sekund må tvivle på, at leverandørerne af vindmøllerne har en finansiel styrke, der gør, at man kan eksistere fremover,« siger han.

Ifølge Jacob Pedersen er partnerskabet måske ikke så nødvendigt for Vestas, som det var for et år siden, fordi selskabets finansielle vanskeligheder er reduceret hen over de seneste kvartaler.

»Men i Vestas har man vurderet, at det her er den rigtige og den bedste løsning for at sikre succes for Vestas og for at sikre succes for havvindmøllerne,« siger han.

Dagens Gossip