Analytiker: Der bliver rift om Dong-aktierne

Børsnoteringen af energigiganten Dong Energy kan blive en realitet allerede om få uger eller maksimalt en måned. Det vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank, efter at Dong har meddelt, at selskabet satser på en børsnotering inden sommer.

Kun omkring 15 procent af selskabet er sat til salg i forbindelse med børsnoteringen, hvor den danske stat vil beholde 50,1 procent af sine aktier. Der bliver rift om aktierne, siger Jacob Pedersen.

- Mange af de porteføljemanagere, der bestyrer forskellige fonde og investeringsforeninger, skal have Dong-aktier for eksempelvis at spejle C20-indekset.

- De er nødt til at have fat i de her aktier, så det kan være med til at give noget power i forbindelse med prissættelsen af aktierne, siger han.

- Der vil være rigtig mange, der gerne vil købe, og nogle skal måske ud og supplere op, fordi de har fået nok på selve børsnoteringen, siger han.

Hvad den endelige værdi ender med, er svært at komme med et bud på, siger Jacob Pedersen, fordi der er store udsving i de faktorer, der er afgørende for Dong.

Men hans bud lyder, at værdien lander et sted mellem 35 og 85 milliarder kroner.

- Indtil vi har børsprospektet, er jeg meget forsigtig med at lægge mig fast på en pris, siger Jacob Pedersen.

- For Dongs vedkommende er der store udsving i de faktorer, der afgør prisen: Oliepriser, gas og elpriser og afregning for havvindmøllestrøm, siger Jacob Pedersen.

Dong Energy ejes i øjeblikket af den danske stat (58,8%), The Goldman Sachs Group (17,9%), SEAS-NVE Holding A/S (10,8%), ATP (4,9%) og øvrige aktionærer(7,6%).

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip