Analytiker efterlyser gældssanering i græsk forslag

Skrevet af admin

10/07/2015

Mest læste i dag

Det græske forslag til reformer ligger meget tæt på de oprindelige krav fra kreditorerne som grækerne sagde nej til ved en folkeafstemning i søndags.

Sådan lyder vurderingen fra chefanalytiker Erik Bruce fra Nordea Markets, efter at Grækenland torsdag aften sendte et dokument med forslag til reformer til de internationale kreditorer.

Erik Bruce påpeger samtidig, at der står meget lidt om gældssanering og restrukturering af den enorme gæld som ellers har været et af de græske hovedkrav.

Analytikeren siger, at der kan ligge en underhåndsaftale mellem Grækenland og forhandlerne i den såkaldte Bruxelles-gruppe, der består af Den Internationale Valutafond (IMF), Den Europæiske Centralbank (ECB), og EU-Kommissionen.

- Jeg er mindre pessimistisk nu, end jeg var tidligere på ugen. Jeg tror, at trojkaen vil godkende forslaget.

- En restrukturering betyder imidlertid ikke nødvendigvis en afskrivning eller sletning af gæld. Det kan også betyde nemmere betingelser som længere afbetalingstid og lavere renter, siger Bruce.

Kreditorerne er formentlig i fuld gang med at nærstudere det over ti sider lange græske dokument, inden eurozonens finansministre lørdag mødes med den græske situation på dagsordenen.

Her skal ministrene tage stilling til, om de græske forslag er gode nok til at bevilge ny økonomisk støtte.

Søndag betegnes som den endelige deadline for en løsning. Her mødes først eurolandenes stats- og regeringschefer, inden de får selskab af de resterende EU-medlemmer på et aftentopmøde i Bruxelles.

Det græske parlament skal efter en debat fredag godkende reformpakken.

/ritzau/NTB