Analytiker: Endelig pris for en Dong-aktie er relativt høj

Det overrasker ikke senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, at prisen for en Dong-aktie lander på 235 kroner. Interessen har været meget stor især fra de helt store investorer, og det er med til at presse prisen op, siger han.

- Min vurdering er, at prisen er relativt høj, i forhold til de risici der trods alt er, i forhold til Dongs fremtidige forretningsmodel inden for havmølleinustrien, siger senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank om Dongs udbudskurs på 235 kroner for en aktie.

- Det er specielt Dongs evne til at blive ved med at være den førende udvikler inden for havmølleparker. Den førende udvikler vil vinde de mest attraktive udbud fremadrettet, siger Morten Imsgard.

Oprindeligt var der sat et prisinterval på 200-255 kroner for en Dong-aktie, og det er ifølge Morten Imsgard ikke usædvanligt, at en børsdebutant ikke lander i det højeste spænd.

- Det kan både udbud og efterspørgsel, men i dette tilfælde kan det også handle om, at man ikke vil presse prisen, så investorerne sidder tilbage med en fornemmelse af, at man har fået en god pris, siger Morten Imsgard.

Han er dog ikke i tvivl om, at kursen på Dongs aktier vil stige, når handlen går i gang.

- Det er drevet af, at det trods alt er et lille udbud, og at der er relativt mange institutionelle investorer, der skal have Dong-aktier i deres porteføljer, uagtet om de synes godt om selskabets forretningsmodeller eller ej, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip