Analytiker: iPhone-priser er største vækstdræber for Apple

Skrevet af admin

26/01/2016

Dagens topnyheder

Når den amerikanske techgigant Apple tirsdag præsenterer regnskab, vil alverdens analytikere især fokusere på, hvor meget salget af iPhones er vokset denne gang.

Der er på forhånd bekymringer om, at Apple ikke kan opretholde samme vækstrater som tidligere. Ifølge chefrådgiver i Nordea, Michael Borre, er Apples priser med til at lægge en dæmper på vækstudsigten.

- Apple står med et vækstproblem, fordi iPhone er så succesfuld, som den er. Det er bare ikke så nemt for Apple at vokse fra et så højt udgangspunkt. Apple har allerede en stor markedsandel, og de sælger deres iPhones i det allerhøjeste prissegment.

- Væksten i smartphonemarkedet er lige nu i Asien, Latinamerika og Østeuropa, hvor indkomsterne er lavere. Der er ikke så mange, der kan betale den pris, en iPhone koster, siger Michael Borre.

I denne omgang er det især meldinger om dårligt salg hos en række af Apples underleverandører, der vækker bekymring hos investorerne, siger Michael Borre.

- Fokus ligger på telefoner, fordi det er det vigtigste produkt hos Apple. Langt over halvdelen af overskuddet kommer fra dem, siger han.

Selv om Apples indtjening ventes at være høj, så forventes regnskabet samtidig at vise laveste vækstrate for iPhone-salget, siden mobilen kom på markedet i 2007, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Techgiganten er vant til tocifrede vækstrater, når det gælder salget af iPhones. Men denne gang venter analytikere, at Apple vil have solgt 75,5 millioner iPhones i første kvartal af det forskudte regnskabsår, som går fra oktober-december.

Det svarer til en vækst på 1,3 procent i forhold til samme periode året før ifølge researchfirmaet FactSet StreetAccount, skriver Reuters.

Det skal sammenlignes med en vækst på næsten 46 procent året før. Næste kvartal ventes Apples salg af iPhones ligefrem at gå tilbage.

Mandag faldt Apple-aktien 1,98 procent og kostede dermed 99,41 dollar. Aktien er faldet næsten ti procent siden starten af oktober.

/ritzau/