Analytiker: Nedjustering i Mærsk er uventet stor

Mærsks nedjustering fredag var øjnet i horisonten, så den kom ikke ud af det blå. Men den er uventet stor, mener Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen.

Mærsk-gruppen har fredag morgen nedjusteret forventningerne for 2015 og regner nu med et underliggende resultat på 3,4 milliarder dollar mod de fire milliarder, der hidtil var ventet.

- Det har været tydeligt længe, at Maersk Line ikke har været godt kørende. Er det fuldstændig uventet? Nej. Vi vidste godt der var en risiko. Er det skuffende alligevel? Det er det vel lidt, siger Sydbanks Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Nedjusteringen skyldes især containerrederiet Maersk Line, der er hårdt ramt af konkurrencesituationen på markedet for containerfragt, som oversvømmes.

Maersk Line ventes nu sejle et overskud på 1,6 milliarder dollar hjem, hvilket er 600 millioner dollar lavere, end da selskabet kom i havn med halvårsregnskab i august.

- Det er kun Maersk Line (der bidrager til nedjusteringen, red.), så det er en stor nedjustering. De kommer ned på et resultat på omkring 1,6 mia. dollar, hvilket stort set svarer til første halvår.

- Det er helt afgjort, at Maersk Line er hårdt ramt, også hårdere end forventet, siger Jacob Pedersen.

Jacob Pedersen sætter ikke tal på, hvor meget aktien ventes at falde. Men han mener, at de fleste vil blive skuffede over nedjusteringens størrelse.

Nordea forventer, at A.P. Møller-Mærsk-aktien vil falde fem til ti procent, når markedet stævner ud fredag efter nedjusteringen i Danmarks største virksomhedsgruppe.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip