Analytiker: Nordeas danske kvartal ser ret godt ud

Mens den nordiske storbank Nordea generelt skuffer analytikerne i tredje kvartal, så er der især et lyspunkt i regnskabet. For Nordeas danske del af forretningen kørte godt i tredje kvartal, siger Bjørn Schwarz, som er analysechef i Sydbank.

- Den danske del af forretningen ser ret godt ud, og hvis det er det billede, vi kommer til at se med lavere nedskrivninger og omkostninger og fremgang på toplinjen, som det ses i Danmark, bliver det spændende at se de andre danske bankregnskaber, siger Bjørn Schwarz til Ritzau Finans.

Nordea gik frem i Danmark i tredje kvartal af 2015 set i forhold til samme kvartal i året før, fremgår af regnskabet offentliggjort onsdag morgen.

Det ordinære resultat steg til 164 millioner euro mod 128 millioner euro i tredje kvartal sidste år.

De samlede indtægter faldt godt nok til 364 millioner euro fra 370 millioner euro i den samme periode i 2014, men resultatet før nedskrivninger steg til 180 millioner euro fra 172 millioner euro i den samme periode i 2014.

Nedskrivningerne landede på 16 millioner euro, hvilket er en forbedring fra 44 millioner euro i tredje kvartal 2014.

Nordea hæfter sig ved, at der har været prisstigninger på det danske boligmarked, og at også den danske økonomi fortsat er på vej mod en normalisering.

- Den danske økonomi fortsatte med at vise tegn på et selvbærende opsving efter otte på hinanden følgende kvartaler med positiv vækst, hedder i det en meddelelse, som Nordea har udsendt i forbindelse med regnskabet.

/ritzau/

Dagens Gossip