Analytiker: Ny formand skal tune Dong til børsnotering

Det er lidt af en opgave, som den nye bestyrelsesformand i Dong Energy, Thomas Thune Andersen, har taget på sig efter den snart forhenværende formand, Fritz Schur.

- Det er jo en lidt broget investorkreds i forhold til interesser, han skal sidde i spidsen for - blandt andet med nogle af de vetoretter, som Goldman Sachs har fået, siger Sydbanks analytiker Jacob Pedersen.

Thomas Thune Andersen skal sidde ved bordenden, efter Finansministeriet solgte ud af Dong. Her skal han håndtere den nye ejersammensætning med Goldman Sachs, PFA og ATP, der alle har købt sig ind i Dong.

Og Jacob Pedersen tror på, at det er den rigtige mand, der nu er blevet fundet til det job:

- Det er en mand, der allerede har erfaring fra et børsnoteret selskab. Det er en mand med erfaring fra områder, hvor Dong også gør sig gældende med olie og gas. Han tager posten med nogle meritter, som gør ham ganske velvalgt, siger analytikeren.

- Overordnet bliver hans vigtigste opgave at sikre, at Dong bevarer øjnene på bolden i forhold til at drible strategien i mål med at sikre en indtjeningsfremgang, så selskabet også bliver interessant at føre på børsen i 2018, siger han.

Mens andre selskaber som eksempelvis Danske Bank og Vestas har fået udlændinge i spidsen for selskaberne, er Thomas Thune Andersen dansker. Men det har ikke været det afgørende for valget af ny bestyrelsesformand.

- Jeg tror ikke, at man eksklusivt har søgt efter en dansker. Han er valgt, fordi han er den bedste mand på posten - og så tæller det selvfølgelig til hans fordel, at han er dansker, siger Jacob Pedersen.

Thomas Thune Andersen var i sin tid blandt kandidaterne til at overtage roret i A.P. Møller-Mærsk - men blev vraget til fordel for Nils Smedegaard Andersen. Men det gør ham ikke til et forkert valg til Dong, understreger Jacob Pedersen.

- Jeg ser ikke fravalget i Mærsk som det, der skal diskvalificere ham. Når vi er oppe i det ledelseslag, er der mange forskellige interesser, der spiller ind. Han har meritterne, der sagtens kan gøre ham til den rigtige i Dong, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip