Analytiker om Novo: Salget af insulin skuffer lidt

Skrevet af admin

30/01/2015

Mest læste i dag

For analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, er der kun en lille skønhedsfejl ved et ellers helt godkendt regnskab fra Novo Nordisk.

- Insulinsalget er lidt skuffende i fjerde kvartal. Især Levemir (langtidsvirkende insulin, red.) skuffer, og det må være resultat af prispres eller øget rabatgivning på det amerikanske marked.

- For vi kan se, at Levemir tager markedsandele. Men en del af den vækst afleveres i rabatter, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Den langtidsvirkende insulin Levemir solgte for 3,7 milliarder kroner i fjerde kvartal 2014, hvor det ifølge Ritzau Finans var ventet, at salget ville lande på 4,1 milliarder kroner.

Men ellers er det ifølge Søren Løntoft Hansen på alle fronter et positivt regnskab fra medicinalgiganten, der fik et rekordresultat før skat på 34 milliarder kroner i 2014.

Søren Løntoft Hansen peger blandt andet på, at Novos opjustering af forventningerne til 2015 målt i kroner er lidt større end forudset af markedet.

- Det er stærkt regnskab. Indtjeningen er bedre end ventet, mens omsætningen er på linje med det ventede, og der hæfter jeg mig især ved Victoza, der virkelig har fået luft under vingerne i fjerde kvartal og overgår forventningerne markant, siger han.

Analytikeren hæfter sig desuden ved en stærk udvikling i salget af Novos nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, på de markeder, hvor det er lanceret.

- Og det lover godt for en eventuel lancering på det vigtige amerikanske marked, fastslår han.

Generelt gælder det dog, at regnskabet står lidt i skyggen af de mange vigtige nyheder fra Novo Nordisk, som ventes at få indflydelse på aktiekursen i 2015, påpeger Søren Løntoft Hansen.

/ritzau/