Analytiker: Partnerskab styrker Vestas konkurrenceposition

»Vestas har fået en rigtig stærk partner i ryggen, Det er et væsentlig skridt for Vestas muligheder på markedet. Nu har man den finansielle styrke til at få det her bragt ud på markedet. Det er klart, at det betyder meget for selskabets konkurrencesituation,« siger Michael Friis Jørgensen, der er senioranalytiker i Alm. Brand.

Det har været en bekymring, om Vestas har været stærke nok finansielt til at bringe den nye vindmølle på markedet. Michael Friis Jørgensen mener, at det er essentielt, at Vestas endelig får en finansiel storebror, som man har set mange af konkurrenterne gøre - blandt andet Siemens.

»Vestas skal tilbage igen på det her off-shore marked, og der er det meget væsentlig, at man kan komme med en storebror i ryggen, der er kapitalstærk, der viser, at det her det bringer man til markedet lige meget hvad. Der er en rigtig stærk signalværdi i forholdet,« siger han og uddyber, at det er positivt, at indgå samarbejde med netop Mitsubishi, fordi det japanske marked er et offshore-marked og der derfor ligger et stort potentiale.

Ifølge Michael Friis Jørgensen er det signalværdierne i det nye partnerskab, der kommer til at fylde i dag. Aftalen er ifølge ham godt nyt for aktiemarkedet.

»Det har længe været aktiemarkedets ønske, at Vestas delte både potentialet men også risikoen på at bringe denne her mølle til markedet, med nogle andre. Nu får man en kapitalstærk storebror, og det er meget væsentligt, når man skal ud og sælge det her til kunder,« siger han og forklarer, at det er signalværdien, som aktiemarkedet reagerer på i dag.

Dagens Gossip