Analytiker: Positive tal og skuffelser i Apple-regnskab

Skrevet af admin

27/01/2016

Dagens topnyheder

Apple har solgt rekordmange iPhones i 2015's sidste kvartal, men salget af 74,8 millioner telefoner nåede lige akkurat ikke forventningerne.

Dog er det ikke i iPhone-salget, at skuffelsen skal findes i kvartalsregnskabet, mener Michael Borre, der er chefrådgiver i Nordea.

- Det store fokuspunkt for kvartalet har været salget af iPhones, og i virkeligheden lander det utroligt tæt på, hvad der var forventet, siger han til Ritzau.

- Markedet havde regnet med 75 millioner, så det blev lidt i underkanten, men jeg tror, at salget af iPhones var en positiv overraskelse, for folk var begyndt at frygte noget, der var endnu værre. Til gengæld var der to små skuffelser i Mac og iPad. Der var omsætningen mindre end ventet.

Samtidig peger Michael Borre på, at Apple for første gang varsler negativ vækst i den samlede omsætning.

- Den store skuffelse på iPhone-salget, som mange nok havde frygtet, kom ikke. Til gengæld var der en skuffelse i forventningen til det kommende kvartal, siger han.

- Hvis det, de arbejder ud fra, udspiller sig i dette kvartal, bliver det den første salgsnedgang i ti år for Apple, altså en negativ salgsvækst. Det er et pejlemærke, man så krydser, for så er væksten forsvundet i totalomsætningen for Apple.

De 74,8 millioner solgte iPhones er et rekordsalg for Apple, men der er tale om den laveste salgsvækst siden 2007, da telefonens første udgave kom på markedet.

Salget af den amerikanske gigants populære telefon er således ved at flade ud efter flere år med eksplosivt stigende salgstal.

Apples administrerende direktør, Tim Cook, siger også natten til onsdag dansk tid, at virksomheden regner med at se det første fald i antallet af solgte iPhones.

- Vi tror, at iPhone-salget vil gå ned i løbet af kvartalet, siger han ved en telefonkonference med analytikere ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/