Analytiker: Stofa vil undgå kundeflugt ved mobilløsning

Skrevet af admin

25/02/2014

Mest læste i dag

Med lanceringen af mobilløsningen Stofa Mobil vil fra teleselskabet Stofa lege med de store drenge på området. Men det bliver dog mest af alt TDC, som vil kunne lukrere på en øgede mobiltrafik.

Det er vurderingen hos teleanalytiker John Strand, som tager udgangspunkt i, at kunderne hos Stofa Mobil vil komme til at bruge TDC's mobilnet.

- Stofa ved, at alle deres kunder i dag køber deres mobil et eller andet sted. De ønsker så på samme måde som TDC at skabe noget konkurrence og forhindre deres kunder i at forlade dem, siger teleanalytikeren.

John Strand mener, at de mobiloperatører, der ligesom TDC tilbyder tv, prøver at flytte deres mobilkunder fra at være delkunder til i stedet at blive helkunder.

- Alle Stofas kunder er i forvejen kunder hos et eller andet mobilselskab, og dem prøver de nu at få over til sig selv, siger John Strand og fortsætter:

- Det er simpelthen for at tjene nogle flere penge og samtidig prøve at undgå, at deres kunder forlader dem.

Når Stofa med sin kommende mobilløsning får en kunde, så går pengene ifølge teleanalytikeren videre til TDC. som sidder på mobilnetværket.

- Dermed er Stofa med til at cementere TDCs markedsposition, vurderes det af John Strand.

Hos Stofa selv lyder det, at man længe gerne har villet lancere en mobilløsning, fordi en sådan vil være "en naturlig del af den samlede pakke", som Stofa gerne vil tilbyde.

- Med Stofa Mobil står vi med et stærkere og mere komplet tilbud, der vil gøre det mere fleksibelt for vores kunder at bruge deres internet og tv, siger Klaus Høeg-Hagensen, administrerende direktør hos Stofa, i en pressemeddelelse.

Stofas mobilløsning, der lanceres i eftersommeren, vil dog ikke bringe løsninger, som ikke allerede eksisterer herhjemme, vurderes det af John Strand.

- De kunder, som Stofa nok får nemmest ved at tiltrække, er dem, der er tryghedssøgende og ønsker at betale den samlede regning på én gang. Simpelthen dem, der ønsker en simpel mobilløsning, siger teleanalytikeren.

/ritzau/