Analytikere: Strid modvind venter Mærsk til næste år

Skrevet af admin

23/10/2015

Dagens topnyheder

Analytikere havde ventet en nedjustering af forventningerne for i år fra A.P. Møller-Mærsk, men den er væsentligt større end forventet.

Den kommer efter en negativ udvikling på containershipping-markedet, hvor der er lave priser og en stigning i antallet af containere særligt mellem Asien og Europa, som er epicentrum for de høje bølger, som går gennem markedet.

- Den er noget større end forventet. Jeg havde regnet med en nedjustering, men dette fortæller en historie om, at Mærsk er meget hårdt ramt af den afmatning, der er på containermarkedet, siger Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank.

Datterselskabet Mærsk Line har nedjusteret, hvilket fik Danmarks største virksomhedsgruppe til at nedjustere forventningerne samlet set, to uger før regnskabet for tredje kvartal skal præsenteres.

A.P. Møller-Mærsk nedjusterer, da Mærsk Line har meget stor betydning for den samlede koncern, da det er der, der er klart størst indtjening, men også klart størst udsving ifølge Jacob Pedersen.

Dagens udmelding sætter spørgsmålstegn ved, hvilke forhold Mærsk kommer til at sejle under i 2016, mener han og møder opbakning fra aktiehandler Kim Sejdelin Christensen fra Jyske Bank.

- Med de udbuds- og efterspørgselsforhold, der er inden for containerfragt på verdenshavene, er der ikke noget, der tyder på, at fragtraterne (priserne, red.) bedrer sig sådan lige med det første, siger Kim Sejdelin Christensen til Ritzau Finans.

/ritzau/