Analytikere vil ikke afskrive B&O-salg til kinesere

Det danske elektronikselskab Bang & Olufsen (B&O) har foreløbig begravet planerne om et salg til den kinesiske milliardær Qi Jianhong, der ejer selskabet Sparkle Roll.

Det vurderer Morten Imsgard, senioranalytiker ved Sydbank.

- Vi kan ikke endegyldigt sige, at salgsplanen er aflyst, før vi har hørt Sparke Roll. Men på den korte bane er det min vurdering, at det foreløbig sidste kapitel i sagaen om et opkøb af B&O er skrevet i dag, siger han.

Det Struer-baserede selskab skriver i en meddelelse til fondsbørsen, at der fredag var deadline for et købstilbud fra Qi Jianhong. Men selskabet har ikke modtaget et bud fra kineseren.

- Et eller andet sted trækker B&O's bestyrelse en streg i sandet ved at sige, at de ikke kan blive ved med at vente, siger Morten Imsgard og tilføjer:

- Sparkle Roll har haft rigtig mange måneder til at strikke et tilbud sammen, men det virker til, at kineserne har haft en anden dagsorden.

Fredagens fondsbørsmeddelelse sendte B&O-aktien mod bunden på den københavnske fondsbørs. Aktien faldt med 6,4 procent, så den nu koster 73,5 kroner.

- Der er ikke nogen tvivl om, at der er investorer, der har købt B&O-aktien for at score en hurtig gevinst. Men lige de investorer synes bestemt ikke, at den her slags fondsbørsmeddelelser er spændende, siger Sydbanks analytiker.

Michael Friis Jørgensen, senioranalytiker fra Alm. Brand Markets, mener ligesom sin kollega, at de foreløbige planer om et salg er droppet.

- Men du kan ikke sige i dag, at kineserne er endegyldigt færdige med at være interesseret. Men det har godt nok været en rodet proces, siger Michael Friis Jørgensen.

/ritzau/

Dagens Gossip