Ancelotti afløser Guardiola i Bayern München til sommer

Pep Guardiola stopper som træner i Bayern München til sommer, hvor han bliver afløst af Carlo Ancelotti. Det siger klubbens formand, Karl-Heinz Rummenigge, til Bild.

- Vi er taknemmelige for alt, hvad Guardiola har gjort for klubben, og vi håber, vi får masser af succes sammen i den igangværende sæson, siger Rummenigge til Bild og tilføjer:

- I Ancelotti får vi en meget succesrig træner til Bayern. Vi ser frem til samarbejdet.

Bayern München bekræfter historien på klubbens hjemmeside, hvor det også oplyses, at 56-årige Ancelotti har fået en treårig kontrakt.

44-årige Guardiola meldte for nylig ud, at der ville komme en afklaring omkring hans fremtid inden længe, og den afklaring er altså nu kommet.

Allerede lørdag erfarede The Guardian, at Guardiola ikke ville forlænge aftalen med den sydtyske klub, da avisen hævede, at den tidligere Real Madrid-træner Carlo Ancelotti havde lavet en aftale med de tyske mestre.

Når Guardiola stopper til sommer, vil han have stået i spidsen for Bayern München i tre sæsoner, og han er godt på vej mod at sikre det tredje mesterskab på stribe.

Carlo Ancelotti har været arbejdsløs siden fyringen i Real Madrid i sommer efter en sæson uden store trofæer.

I sæsonen forinden førte han Real Madrid til både pokaltitlen og den tiende Champions League-triumf.

Ud over at være godt på vej mod endnu et tysk mesterskab er Bayern München også fortsat med i både pokalturneringen og Champions League.

Gennem det meste af sæsonen er flere engelske klubber rygtet parat til at hente Pep Guardiola ind som ny manager, såfremt han besluttede sig for at forlade Bayern München.

Chelsea har netop fyret José Mourinho, mens Louis van Gaal har svært ved at bringe Manchester United tilbage til storhed. De to klubber nævnes sammen med stenrige Manchester City som bejlere til den spanske succestræners underskrift.

/ritzau/

Dagens Gossip