Andelsbank indrømmer: Ulovlige lån til aktiekøb

Det indrømmer banken over for Finanstilsynet, skriver Jyllands-Posten, der har fået aktindsigt i den redegørelse, som banken er blevet afkrævet af Finanstilsynet. Her erkender banken ulovlighederne.

»Som det fremgår af ovennævnte gennemgang, må det konstateres, at der i fem af de 10 indkomne sager er sket lånefinansieret køb af aktier,« skriver banken ifølge Jyllands-Posten.

I redegørelsen har banken desuden vedlagt interne dokumenter, som skal påvise, at banken officielt tog afstand fra lånefinansiering af aktier. Dermed fremgår det ifølge banken, at der ikke var tale om systematiske lån i strid med loven, men »et begrænset antal isolerede - om end meget beklagelige tilfælde«.

Banken vil nu kompensere sine kunder for de tab, aktiekøbene har medført.

I Finanstilsynet er man ikke fuldt ud tilfreds med redegørelsen fra Danske Andelskassers Bank.

»Den har ikke besvaret alle spørgsmål, men den har til gengæld fået os til at stille en række yderligere spørgsmål, som vi er nødt til at få besvaret, inden vi eventuelt kan træffe en afgørelse i sagen,« siger vicedirektør Julie Galbo til Jyllands-Posten.

Danske Andelskassers Bank ønsker over for Jyllands-Posten ikke at kommentere sagen »i respekt for sagsgangen i Finanstilsynet«.

Dagens Gossip