Andelsforeninger kan ikke få lov at gå konkurs

Konkursen er begøret af likvidatorerne bag andelsforeningen og vil koste Danske Bank et tab på 70 millioner kroner. To andre foreninger er også på vej i retten. Det skriver Jyllands-Posten.

Striden opstår, fordi bankerne og de største kreditorer ønsker at holde de økonomisk trængte foreninger i live for at undgå tab og beholde sin månedlige renteindbetaling, mens andelshaverne ønsker, at få foreningerne afviklet.

»Vi har ikke kunnet opløse foreningen solvent, fordi Danske Bank og Realkredit Danmark siger nej til at nedskrive den store gæld. Men det har heller ikke noget formål at fortsætte med at drive en forening, der både er teknisk insolvent og giver underskud år efter år. I sådan et tilfælde giver konkursreglerne os ingen anden mulighed end en konkursbegæring,« siger advokat Torben Winnerskjold, der er en af likvidatorerne i Bangsbohus.

De har sået tvivl om, hvorvidt sagen om Bangsbohus er sikret en retfærdig behandling ved Skifteretten, og har bedt om at få en dommer fra en anden ret til at behandle konkursbegæringerne.

Også Dommervænget i Hobro og Duegården på Frederiksberg er under likvidationsbehandling. Duegården har tidligere indgivet konkursbegæring, men blev i stedet rekonstrueret, da Nykredit stillede en underskudsgaranti.

Dagens Gossip