Anden danske dopingsag på en uge

Den danske svømmer Mads Glæsner er blevet testet positiv for brug af doping, og har fået tre måneders karantæne, oplyser Dansk Svømmeunion søndag.

Det er den anden dopingsag i dansk svømning på blot en uge. Her var det den dansk svømmer Frans Johannessen, som var blevet testet positiv for stoffet Terbutalin, som bruges til at behandle astma og findes i inhalatorer. De to positive tests har dog intet med hinanden at gøre, oplyser Dansk Svømmeunion, men det skaber et dårligt billede, erkender unionen.

- Det er klart, at det skaber ekstra frustration, at vi med kun en uges mellemrum må stå frem med to så ærgerlige sager, som tilfældet er her. Og det er af samme grund vigtigt at slå fast, at de to sager absolut intet har med hinanden af gøre, siger direktør Pia Holmen.

Både Mads Glæsner og Frans Johannessen afviser, at de bevidst har dopet sig. De forklarer begge to, at de må have indtaget stoffet ved en fejl i inhalatorer.

Det er atletens eget ansvar at sørge for at de kosttilskud og behandlinger, som man modtager, ligger på den rigtige side af dopingloven. Men de to positive prøver får Dansk Svømmeunion til at overveje at vejlede deres svømmere bedre.

- Vi råder vores svømmere til generelt at være yderst påpasselige og forsigtige med indtagelse af alle former for medicin og kosttilskud, fortæller Pia Holmen.

Dagens Gossip