Anden gang i denne uge: Indsat slår på fængselsbetjente

Skrevet af admin

09/11/2013

Dagens topnyheder

For anden gang inden for tre dage har en indsat i Anstalten ved Herstedvester overfaldet to fængselsbetjente.

Der er tilmed tale om den samme mandlige indsatte, som lørdag overfaldt to ansatte, efter at han torsdag gjorde noget tilsvarende. Manden har relationer til bandemiljøet.

Det oplyser formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, til Ritzau.

- Det skete i forbindelse med et toiletbesøg, hvor den indsatte slog en af betjentene. Betjenten er kommet på skadestuen, og den anden slog sig i forbindelse med, at de skulle overmande den indsatte, inden de fik givet ham peberspray, siger Kim Østerbye.

Anstalten i Herstedvester huser nogle af landets farligste fanger, og ved overfaldet, der blev begået torsdag, flækkede en fængselsbetjent læben. Begge de involverede fængselsbetjente blev efterfølgende sygemeldt.

Ifølge Kim Østerbye er det tredje gang inden for otte dage, at fængselsbetjente er blevet overfaldet på jobbet i Danmark.

Han mener, at overfaldene vidner om, at fængselsmiljøet er blevet farligere og mere råt med det stigende antal indsatte bandemedlemmer og østeuropæere.

Det får formanden til at frygte for konsekvenserne, når der de kommende år skal skæres ned på fængselsområdet.

- Det er vigtigt for mig at sende et signal til politikerne om, at de måske lige skal trække vejret. For vi kan ikke blive ved med at fjerne betjente. Jeg siger ikke, vi skal være flere, men vi kan ikke være færre, understreger Kim Østerbye.

Frem til 2016 skal der findes besparelser på 63 millioner kroner på vagtbemandingen ifølge den seneste aftale for Kriminalforsorgen.

I alt skal der med aftalen effektiviseres for 300 millioner kroner i Kriminalforsorgen over de næste fire år.

/ritzau/