Anden gidseltager i Paris kan ikke bekræftes

Skrevet af admin

10/01/2015

Mest læste i dag

Der var tilsyneladende kun en gidseltager i et jødisk supermarked i det østlige Paris, da politiet stormede bygningen sent fredag eftermiddag og dræbte manden, der i forvejen var efterlyst for drabet på en kvindelig betjent i den franske hovedstad torsdag.

Selv om det kort efter afslutningen på fredagens gidseltagning i et supermarked forlød, at der var to og ikke en gidseltagere bag aktionen, så har denne oplysning i timerne efter dramaets afslutning ikke kunnet bekræftes.

Blandt andre Ritzau, Los Angeles Times og Sky News kunne berette om oplysninger fra politiets fagforening, der pegede på en ekstra gerningsmand i supermarkedet med kosher varer i Porte de Vincennes-bydelen.

Men meget tyder nu på, at Amedy Coulibaly var den eneste gidseltager, der blev dræbt under aktionen for at befri gidslerne. Hans kone slap muligvis væk.

Statsadvokat Francois Molins nævner da heller ikke noget om en anden gidseltager på et pressemøde sent fredag.

Før politiet trængte ind i supermarkedet, var der ifølge anklagemyndigheden allerede tale om fire dræbte gidsler, som gidseltageren skød på vej ind i butikken.

I alt 16 gidsler blev reddet af politiet. I kælderen til supermarkedet gemte der sig fire personer, hvoraf en var gravid, lyder det ifølge politiet.

- Politiet har kunnet kommunikere med flere personer i supermarkedet, som har gemt sig i kælderen.

- I forhold til alle de gidsler, der var, betragter politiet det som en god og konsekvent afslutning, for det kunne have været meget værre, siger Ritzaus journalist på stedet.

Amedy Coulibaly, der havde bånd til al-Qaeda, skal sammen med sin kone Hayat Boumeddiene have dræbt en kvindelig betjent torsdag.

Ifølge en talsmand fra politiet lykkedes det en kvindelig gidseltager, som menes at være hustruen, at slippe ud fra supermarkedet ved at skjule sig mellem gruppen af gidsler.

Ifølge politiet kendte ægteparret de to Kouachi-brødre, som var mistænkt for at stå bag Charlie Hebdo-massakren med 12 dræbte, og som det franske politi fredag omringede i byen Dammartin-en Goële, 40 kilometer nordøst for Paris.

Her havde Cherif Kouachi og Said Kouachi taget et gidsel og forskanset sig i en virksomhed, der producerer reklamer og tryksager.

Sent fredag eftermiddag stormede politiet dog både supermarkedet og trykkeriet.

- Gidseltagerne fra supermarkedet ville ikke løslade gidslerne. De ville have, at politiet løslod de to brødre først. Derfor blev aktionerne sat i gang samtidig, siger Ritzaus journalist i Paris.

/ritzau/