Anders Bircow med i Disney-kæmpesatsning

Med seks måneder til premieren på ”Disneys Den Lille Havfrue – The Musical” kan Fredericia Teater i dag offentliggøre forestillingens store cast.

Lige før jul kunne teatret løfte sløret for, at de to unge musicalkometer Kristine Yde og Christian Lund har fået hovedrollerne som henholdsvis Havfruen Ariel og Prins Erik. Netop de to lægger stemme til hovedrollerne i Disneys kæmpehit Frost, som allerede har solgt over 450.000 biografbilletter herhjemme.

I det øvrige store persongalleri kan publikum glæde sig til at møde en perlerække af landets bedste rutinerede og unge musicalkræfter.

Anders Bircow tilbage på musicalscenen

Først og fremmest kan teatret præsentere Anders Bircow, som i år vender tilbage til den danske musicalscene for første gang i over ti år. Anders Bircow må om nogen siges at have Disney i blodet, eftersom han i en halv menneskealder blandt andet har været Mickey Mouse’s stemme i Danmark.

På scenen har han senest medvirket i den roste turnéopsætning af Lærenemme Rita, og tidligere har han haft store roller i blandt andet West Side Story, Blodbrødre og Sweeney Todd.

I foråret er han aktuel i Aarhus Teaters opsætning af Les Misérables i rollen som kroværten Thénardier, og i ”Disneys Den Lille Havfrue – The Musical” skal han spille Prins Eriks trofaste tjener Grimsby.

Fra Grand Prix til Disney med Tim Schou

A Friend in London-forsangeren Tim Schou har også arbejdet med Disney før.

Inden bandet vandt det Danske Melodi Grand Prix i 2011 og efterfølgende sang sig til en flot 5. plads ved Det Europæiske Melodi Grand Prix i Tyskland, spillede Tim Schou med i Disney’s High School Musical på Fredericia Teater i 2008, og i 2012 lagde han stemme til karakteren Storm i Disney-filmen Klokkeblomst og vingernes hemmelighed.

I ”Disneys Den Lille Havfrue – The Musical” skal han spille Ariels bedste ven, fisken Tumle.

Musical-veteran og erhvervspsykolog tilbage i dansk teater

I den store rolle som havfruens far Kong Triton kan publikum glæde sig til at se en af landets førende musicalprofiler igennem de seneste 20 år. Peter Jorde har også Disney under huden og lagde bl.a. stemme til voksne Simba i tegnefilmen Løvernes Konge og har spillet Beast i Beauty and the Beast på Det Ny Teater.

I det hele taget er hele hans karriere præget af nogle af musicalhistoriens mest berømte musicalroller overhovedet inklusiv Danny Zucko i Grease på Nørrebro Teater, Konferencieren i Cabaret på Aarhus Teater samt Fantomet i The Phantom of the Opera 335 gange, Kaptajn von Trapp i The Sound of Music, Kongen i The King and I og Billy Flynn i Chicago, alle på Det Ny Teater. I 2007 tog Peter Jorde sig en længere pause fra dansk teater, hvor han uddannede sig til psykolog og efterfølgende arbejdede som erhvervspsykolog.

I 2014 er han tilbage på de skrå brædder i det helt store format med først Les Misérables på Aarhus Teater, hvor han skal spille den berømte skurkerolle som politimanden Javért og derefter Kong Triton i ”Disneys Den Lille Havfrue – The Musical”.

29-personer stort ensemble

I alt medvirker et stort ensemble på 29 skuespillere og musicalperformere i forestillingen, som iscenesættes og koreograferes af amerikanske Lynne Kurdziel-Formato, der også skabte Fredericia Teaters succesopsætning af ”Disneys ALLADIN – the musical”.

Forestillingens scenografi er signeret Anders D. Jensen og Jens Frausing, mens digital scenografi og animationsdesign skabes af Marie Jørgensen fra Major Animation. Kostumedesign lægges i hænderne på Anna Juul Holm og Michael Nøhr, mens forestillingens orkester dirigeres af kapelmester René Bjerregaard Nielsen.

På Fredericia Teater er der stor begejstring over, at alle brikker nu er faldet på plads og at teatret kan præsentere castet.

- Jeg er helt vildt stolt over dette cast! Vi har været ekstremt grundige med at finde de absolut bedste til alle roller, for at sikre at vi endnu en gang leverer en forestilling i absolut top-klasse. Det er svært at vente på, at det bliver sommer, siger kunstnerisk leder og forestillingens kreative producent, Søren Møller.

”Disneys Den Lille Havfrue – The Musical” har premiere den 17. juli på Operaen og flytter derefter til Fredericia Teater, hvor den spiller fra 28. august. Billetter købes på Billetnet, www.billetnet.dk.

Dagens Gossip