Anders Bondo: Corydon løber fra ansvaret for folkeskolen

Skrevet af admin

22/12/2015

Dagens topnyheder

Når Bjarne Corydon ser tilbage på sine godt fire et halvt år i Folketinget, er der særligt en reform, han holder af: Folkeskolereformen.

Men den glæde genkender Lærerforeningens formand, Anders Bondo, ikke. Tværtimod mener han, at Corydon har været med til at ødelægge den danske folkeskole.

- Der er åbenlyse problemer ude i den danske folkeskole, og dem har Bjarne Corydon i høj grad været med til at skabe med hele hans ageren. Både i forhold til folkeskolereformen og lærernes overenskomst, siger han til Ritzau.

Med sit jobskift, mener Anders Bondo, at Bjarne Corydon nu løber fra reformens konsekvenser, der ifølge Bondo har betydet eksempelvis lærermangel i mange af landets kommuner.

- Det, han gør nu, er at løbe fra sit ansvar og tage et helt andet job. Så må vi andre stå tilbage med at løse vores problemer i folkeskolen, siger Anders Bondo.

Fra 1. februar er Bjarne Corydon ny direktør for The McKinsey Center for Government, hvor han skal hjælpe management- og konsulentvirksomheden med at udvikle den offentlige sektor i en lang række lande.

Og netop firmaet McKinsey har også haft en stor rolle i folkeskolereformen, da firmaet blev hyret af Finansministeriet til at implementere folkeskolereformen i landets kommuner.

Derfor undrer det også Anders Bondo, at det lige er firmaet McKinsey, som Bjarne Corydon nu skal arbejde for.

- Hvis jeg var socialdemokratisk toppolitiker, var det nok ikke lige McKinsey, jeg ville søge job i, men det må Bjarne Corydon selv om, siger han.

Jobskiftet kommer dog ikke decideret bag på Anders Bondo, der tror, Bjarne Corydon får det som en fisk i vandet hos konsulentfirmaet.

- Hele den tankegang, som McKinsey står for med styringsfilosofi, passer som fod i hose med Bjarne Corydons tankegang, siger han.

/ritzau/