Anders Breivik søger ind på universitetet

»Ja, vi vil acceptere, at han studerer, men det bliver selvstudier i cellen. Han vil ikke kunne være på universitetet, eksaminer vil finde sted på Ila, og der vil ikke være nogen internetforbindelse til universitetet,« siger fængselsdirektør Knut Bjarkeid til TV 2 Norge.

Anders Behring Breivik har taget flere gymnasiefag i fængslet, og han har flere gange fået afslag på optagelse på universitetet i Oslo, men i næste uge kommer der ifølge den norske TV-station klarhed over, om han nu har gode nok karakterer til at studere enkeltfag i statskundskab.

Fængelsdirektøren har i dag fået garanti fra sine overordnede i det norske Justitsministerium om, at ministeriet ikke vil stoppe Breiviks planer om at studere.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Norges undervisningsminister, Kristin Halvorsen, har som reaktion på Breiviks studieplaner udtalt, at ministeriet er ved at revidere de regler, der gør det muligt for indsatte at studere, »fordi der er så vældigt mange berørte i denne sag«. Hun er efterfølgende blevet udsat for massiv kritik for at lægge op til forskelsbehandling af indsatte, skriver TV 2 Norge.

Anders Behring Breivik afsoner en dom på 21 år for angrebet på Utøya i 2011, hvor han skød og dræbte 77 mennesker.

BNB

Dagens Gossip