Anders Fogh vil møde op for Statsløsekommissionen

Natos generalsekretær, tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, bekræfter, at han vil møde op og vidne for Statsløsekommissionen, der skal afdække mulig konventionsstridig forvaltning i hans regeringstid.

- Jeg har modtaget en anmodning om at afgive forklaring til kommissionen til foråret, og jeg kan bekræfte, at jeg agter at møde op og afgive forklaring, skriver Anders Fogh Rasmussen i en mail til Ritzau.

Statsløsekommissionen indleder afhøringerne af i alt 43 vidner til december.

Kommissionen skal undersøge, hvordan skiftende regeringer har håndteret forvaltningen af to FN-konventioner om statsløses rettigheder, som Danmark har skrevet under på, og som giver lempeligere adgang til dansk indfødsret end ellers.

I foråret 2011 blev tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) - som Anders Fogh Rasmussen i sin tid udnævnte som minister - fyret, fordi hun i årevis havde kendt til misforvaltningen af de statsløses rettigheder.

Men kommissionen skal afdække, hvad der skete helt tilbage til 1991, og kommissionen har meldt ud, at man går kronologisk frem.

Og ifølge Fogh selv, bliver det altså hans tur til at tage plads foran kommissionens udspørger til foråret.

- Kommissionen skal have arbejdsro, og jeg vil derfor vente med yderligere kommentarer, til jeg skal mødes med kommissionen, siger Anders Fogh Rasmussen.

Også Venstres nuværende formand, Lars Løkke Rasmussen, er indkaldt som vidne for kommissionen, sammen med eksempelvis de tidligere integrationsministre Birthe Rønn Hornbech, Bertel Haarder (V) og Rikke Hvilshøj (V).

 

Dagens Gossip