Anders Lindegaard kritiserer Real Madrids rekordindkøb

I en tid med recession og generel armod i Spanien er det et forkert signal at sende, når man bruger 750 millioner kroner på en fodboldspiller, skriver han i sin blog på Betfair.

- Et (...) interessant spørgsmål, der melder sig med Bales overgang til Real Madrid, er selve signalværdien, Real Madrid og spansk fodbold generelt sender i et spansk (og til dels internationalt) samfund, hvor der i skrivende stund er krisestemning, recession og tårnhøj arbejdsløshed.

- Hvis jeg var Real Madrid-fan, boede i en lille lejlighed i en forstad til Madrid, ikke kunne finde et job og levede på vand og brød, ville jeg være totalt uforstående overfor, hvordan det kan lade sig gøre, når befolkningen skal have mindre i løn og betale mere i skat, skriver Anders Lindegaard.Han er selv en del af den milliardindustri, som fodbold har udviklet sig til. Derfor erkender han det mulige paradoks, der ligger i, at han som højtlønnet fodboldspiller udtaler sig kritisk om de store forretninger.

Men fodboldklubberne bærer også et ansvar, mener han. Og han stiller spørgsmålstegn ved, om klubberne ikke bør udvise mere forståelse for både det lokale og internationale samfund, de er en del af.

- Mennesker identificerer sig med klubber i lige så høj grad, som de idealiserer den enkelte spiller. At en klub bruger over trekvart milliard på én fodboldspiller, er for mig så langt ude af proportion, at det er vanskeligt at forholde sig til, og jeg kan ikke lade være med at spørge mig selv, hvor det sociale ansvar befinder sig?, spørger Anders Lindegaard.

Gareth Bale er med sit skifte til Real Madrid blevet verdens dyreste spiller. Det er konklusion af en næsten endeløs transfersaga, der har udspillet sig mellem den spanske klub og Tottenham over sommeren.

Waliseren kommer til at tjene i omegnen af 140 millioner kroner årligt i den seks-årige, hans kontrakt strækker sig over.

Dagens Gossip