Anders’ opfordring til alle mænd eksploderer på Facebook

Skrevet af Ane Sørensen

16/12/2015

Mest læste i dag

Forleden delte norske Anders Moe et indlæg på Facebook, hvor han kom med en opfordring til alle mænd.

I indlægget gør Anders op med den opfattelse, at der ikke er forskel på kvinder og mænd:

- Vi er ved at visne. Mænd. Lad os snakke om os selv lidt, uden at begynde at lægge skylden over på pigerne. Ligestilling. Jeg går ind for det. Flere kvinder i lederstillinger. Lige løn for lige arbejde. Kvindediskriminering er noget af det værste, jeg kan se. Alligevel; vi skal ikke undgå på bekostning af gentlemanskulturen. Disse to kort skal ikke blandes, sådan som det gøres nu, hvor vi ligesom skal være så lige, at det ender med at gå ud over begge køn. Sådan at vi visner. Mænd dør. Bliver til noget midt imellem mand og kvinde, skriver Anders Moe.

- Vi skal se fremad og udvikle os, ja, men vi har også brug for at se tilbage. Nogen ting var bare så meget bedre før. Og respekten begynder i det små. De små ting, som egentlig er de store ting, som til sidst udgør den store forskel, tilføjer han.

Ifølge Anders, gør disse ting en forskel, hvis du skal ud:

- Klæd dig som menneske.

- Hold døren, og hvis der et er klodset på grund af omstændighederne, træk stolen ud for hende. Når hun rejser sig for at gå på toilettet, rejs dig, og rejs dig igen, når hun kommer tilbage.

- Hent hende, følg hende til døren, hvis det passer. Har du ikke bil, så hent hende i en taxa. Har du ikke penge, skaf penge, før du begynder at invitere piger ud. Ingen kan lide en, der er nærig.

- Når I venter på at få et bord, så stå forrest, så hun forstår, at du tager dig af det. Når I bliver vist inden for, så lad hende gå forrest, så hun kan vælge, hvor hun vil sidde. Sæt dig ikke, før hun sidder. Reserver altid bord, så du ikke skal stå og vente som en idiot.

- Tag aldrig mobilen frem og hav aldrig lyden slået til, når du er på date. Nej, det er ikke i orden, selvom du tror, du har en god undskyldning.

- Betal altid alt. Giv drikkepenge, altid mere end 10 procent og vær rar ved betjeningen.

- Er det koldt, så giv hende din jakke. Spørg ikke, om hun vil have den. Læg den om hendes skuldre. Hvis du spørger, vil hun bare sige nej af høflighed.

- Du skal ikke være fysisk påtrængende på første date. Lige meget, hvor mange tegn, du tror, at hun giver dig.

- Glem alt, hvad du har lært i bøger om at score i byen. Det er skrevet af overfladiske ikke-mænd, som er ude efter overfladiske guldgravere. Det er alligevel ikke hende, du vil have med ud, elller med hjem senere.

 Men det er ikke nok at være opmærksom, når man er ude, mener Anders Moe. Der er også nogle ting, du kan gøre i hverdagen, og som er vigtige i livet generelt:

- Er du en hyggelig, positiv og hjælpsom person? Smiler du til fremmede? Holder du døren for de, der kommer bag dig, selvom det er en mand, en ældre kvinde eller en med et udseende, som du ikke kan fordrage? Siger du undskyld, hvis du går ind i nogen? Går du til siden, hvis der kommer nogen mod dig, så der bliver plads til dem? Slipper du folk ud i trafikken? I køen? Gør du noget for andre, eller er du ligeglad? Disse ting handler om, hvordan du er som mand, eller manglen på at være en, skriver Anders Moe.

Siden Anders delte indlægget den 11. december, har mere end 7.000 mennesker liket opslaget og næsten 8.000 har delt det.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Du som er mann. Les og del. Nok er nok. Vi er i ferd med å visne. Menn. La oss snakke om oss selv litt, uten å begynne...

Opslået af Anders Moe på 11. december 2015

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler: