Andersen misser dansker-kamp i NHL

06/11/2014

Den danske NHL-målmand Frederik Andersens skade i et ben kostede ham nattens danskeropgør mod Frans Nielsen hjemme i Anaheim.

New York Islanders er på turné rundt i USA, og havde tabt tre udekampe i træk på rundturen, men fik vendt tendensen og vandt 3-2 efter overtid. Islanders havde i sine seneste tre kampe en negativ målscore på 1-8, men fik hul på Anaheims reservemålmand Jason LaBarbera.

New York Islanders stjernespiller John Tavares afgjorde kampen med sin scoring til 3-2 efter godt og vel to minutters overtid. Det var også Tavares, som havde åbnet scoringen med sit mål til 1-0 til gæsterne i første periode.

Frans Nielsen var ikke involveret i Islanders' tre scoringer.

Modsat Anaheims seneste kamp var Frederik Andersen klar nok til at sidde på bænken.

Han havde været første mand, som forlod Anaheims formiddagstræning før kampen, og det indikerer som regel, at han er den målmand, som får opgaven samme aften, men træner Bruce Boudreau har formentlig vurderet, at danskeren skulle bruge et par dage.

- Jeg har kun skøjtet to gange på fem dag. Man kommer selvfølgelig nok hurtigt ind i rytmen igen, men altså. Vi får se, hvornår jeg spiller igen, sagde han nogle få timer før nattens kamp.

Anaheim stod pludselig med et målmandsproblem, da Frederik Andersen blev skadet før kampen i den forgangne weekend, og målmandskollegaen John Gibson samtidig blev dømt ude i seks uger med en skadet lyske.

Men meget tyder på, at Frederik Andersen er på isen igen fredag, hvor der venter endnu et danskeropgør - denne gang mod Mikkel Bødkers Arizona Coyotes.

Lars Eller var også i kamp onsdag. Danskerens Montreal Canadiens vandt 2-1 efter overtid og straffeslag i Buffalo.