Andersen redder et point til Anaheim

10/11/2014

Ishockeymålmanden Frederik Andersen spillede en ny stor kamp i Anaheims mål natten til mandag hjemme i Californien, hvor der var danskeropgør i verdens bedste ishockeyliga.

Alligevel var det Vancouver med Jannik Hansen og en debuterende Nicklas Jensen, som vandt kampen med 2-1 efter straffeslag.

Gæsterne fra Vancouver hældte det ene forsøg efter det andet ind mod Frederik Andersen, men danskeren holdt Anaheim Ducks inde i kampen indtil straffeslagskonkurrencen, hvor hans tidligere holdkammerat Nick Bonino var den eneste, som formåede at score.

Bonino er skiftet fra Anaheim til Vancouver.

Også et godt kontraforsøg fra Jannik Hansen havde Frederik Andersen kølighed nok til at stoppe på et tidspunkt i anden periode, hvor Anaheim førte 1-0.

Trods nederlaget blev 25-årige Frederik Andersen kåret som kampens bedste spiller.

Hans fire år yngre landsmand Nicklas Jensen blev for få dage siden hentet op fra Vancouvers udviklingshold, hvor han har haft pæn succes. Søndag fik han så sæsondebut i verdens bedste liga, men den snu dansker måtte nøjes med otte minutters spilletid og nåede ikke at sætte præg på målscoringen.

Det gjorde Peter Regin til gengæld i Chicago. Regin spillede sin anden NHL-kamp i sæsonen, og han var kraftigt involveret i Chicagos anden scoring, som gav Chicago 2-0 i en første periode, som endte 3-1. Chicago Blackhawks vandt kampen 5-2.

Peter Regin søgte ind i feltet foran mål, hvor det kan gøre ondt, når man spiller ishockey, og danskeren forsøgte selv med et skud inden pucken røg ud til holdkammeraten Brent Seabrook, som scorede, mens Peter Regin fik generet San Joses målmand og backer tilstrækkeligt til, at de ikke så pucken.