Andreas Kamm: God idé at huse flygtninge privat

Private borgere i cirka hver fjerde kommune hjælper med at huse flygtninge ved at lukke familier ind i deres private hjem, viser en opgørelse fra KL.

Og ifølge Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, er det en fair, god og rimelig idé, at det private boligmarked hjælper med at huse flygtninge, når kommunerne har akutte problemer med at finde boliger til dem.

Så længe der ikke bliver tale om en permanent løsning.

- Det er bedre end at finde mindre charmerende løsninger som containerindkvartering, siger han.

Han mener, at den private indkvartering som midlertidig løsning kan være en kæmpe hjælp for integrationen, fordi flygtningene i større eller mindre omfang kommer til at færdes privat hos en familie, der er engageret i at hjælpe flygtningefamilien på vej.

- Det er klart, at det også forudsætter, at flygtningene selv synes, at det er en god løsning, understreger han.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) sagde sidste år som integrationsordfører, at det ville være at stikke blår i øjnene på flygtninge, hvis man integrerer dem i danske hjem, selv om de skal hjem.

- Det er jeg helt uenig i og har altid været, siger Andreas Kamm.

- Jeg tror, at en tryg tilværelse, hvor de bliver en del af det samfund, de er i og taler sproget og kan arbejde, kan give en stærk platform, hvad enten de skal blive i Danmark fremover eller skal hjem til deres land og hjælpe med at genopbygge det.

- Det betyder, at man som menneske hænger sammen, og at man ikke taber sine kompetencer, livsmod og håb.

- Der er mange mennesker fra Syrien, der ønsker at rejse hjem, hvis det bliver muligt.

Ifølge Andreas Kamm er brugen af "værtsfamilier" ikke et ukendt fænomen i integrationen af flygtninge ude omkring i verden.

Herhjemme har Glostrup Kommune taget Facebook i brug til at efterlyse private lejemål til kommunens flygtninge og har fået mange positive tilbagemeldinger fra borgere.

Udlændingestyrelsen forventer ifølge Politiken, at de skal finde boliger til i alt 24.000 flygtninge i år og næste år. Det er dobbelt så mange som i 2014 og 2013.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip